Uitleg & Tips

Leuk dat je meedoet aan de 8ste Dogsurvival Zuid-Holland!

Samen met alle vrijwilligers hebben we weer ons best gedaan om er voor iedereen een leuke belevenis van te maken. Uitgangspunt van onze Dogsurvival is het sportief samen met je hond bezig zijn. Niet iedereen zal echter met dezelfde doelstelling deelnemen. De één wil een strakke tijd neer gaan zetten met zijn hond en een ander wil het juist rustig aan doen en genieten van de omgeving. Houd rekening met elkaar en geef elkaar de ruimte, het terrein is groot genoeg. Op die manier kan iedereen een leuke dag beleven. Onsportief gedrag wordt niet getolereerd en kan snel leiden tot diskwalificatie.

De locatie
De 8ste Dog Survival Zuid-Holland wordt gehouden op en om het terrein van Sportpark Amstelwijck (Laan van Londen , 3317 DA Dordrecht). Op het terrein zijn er kleedkamers en douches aanwezig ook is er een kantine voor de eventuele consumpties. Op de dag van de Dogsurvival moeten alle honden van de deelnemers aangelijnd zijn. Hondenpoep dient door direct door de geleider zelf opgeruimd te worden. Hou dit met z’n allen in de gaten en spreek zo nodig de geleider van een loslopende hond hierop aan.

Aanmelden vanaf 10.00 uur
Voordat je aan de wedstrijd begint moet je zelf met je hond je startnummerkaart ophalen bij het wedstrijdsecretariaat. Steekproefsgewijs worden er deelnemers met hun hond naar de paspoortcontrole geroepen. Meld je tijdig aan en houd er rekening mee dat er een rij kan staan voor het aanmelden.

Verkennen tot 11.00 uur
Verkennen van de route mag tot uiterlijk 11.00 uur. Hindernissen mogen daarbij niet geoefend worden.

Start dogsurvival vanaf 11.00 uur
Om 11.00 uur gaan de eerste lopers van start. Houd zelf in de gaten of je al aan de beurt bent. Jouw tijd gaat lopen vanaf de starttijd die op de startlijst is opgenomen, ook als je te laat start.

Route en hindernissen
Het parcours wordt aangegeven met wijzers en linten. Alle deelnemers dienen het parcours te volgen. De route gaat voornamelijk over onverhard terrein. Er zijn verschillende hindernissen opgesteld, waarvan de moeilijkheidsgraad varieert. De hindernissen staan in ieder geval dubbel, zodat twee teams tegelijk de oefening kunnen doen. Voor groepen zijn enkele aparte hindernissen opgesteld.

Bij de hindernissen staan vrijwilligers van Dogsurvival Zuid-Holland. Mocht een hindernis niet duidelijk zijn, dan kun je de betreffende vrijwilliger vragen hoe de hindernis genomen moet worden. Aanwijzingen van vrijwilligers dienen opgevolgd te worden. Het is toegestaan dat deelnemers elkaar of de hond helpen bij het nemen van een hindernis.

Je mag de tijd nemen om de hindernissen te nemen met je hond. Neem de meest rechter hindernis als je rustig aan de hindernis met je hond wilt doen. Snellere deelnemers zullen ook bij hindernissen minder snelle deelnemers willen passeren en hebben voorrang. Laat dus snellere deelnemers voorgaan.

Gebruik startnummerkaart
Na voltooiing van iedere hindernis geef je je startnummerkaart aan de keurmeester die bij de hindernis staat. Als de hindernis goed is genomen geeft deze een knip in je startnummerkaart bij het betreffende. Groepen bieden de grote groepskaart aan. De kleine deelnemerskaarten worden bij groepsleden niet geknipt.

Let op! Het is je eigen verantwoordelijkheid dat de kaart (goed) wordt geknipt. Bij de finish wordt de startnummerkaart ingenomen voor de administratie. Je bent niet verplicht een hindernis te nemen. Als het niet lukt of als je de hindernis niet wilt doen, kun je deze overslaan en het parcours vervolgen. Je krijgt dan alleen geen knip bij het nummer van de overgeslagen hindernis.

Finish
Na de laatste hindernis volgt de finish. Je tijd wordt gestopt als je je startnummerkaart overhandigd hebt aan de vrijwilliger bij de finish. Iedere deelnemer krijgt bij de finish een medaille voor de deelname aan de Dogsurvival.

Mini Survival
Nadat de laatste deelnemer van de Dogsurvival is gestart, begint (om 15.12 uur) de Mini Survival. Het parcours van de Mini Survival is korter dan dat van de Dogsurvival, maar bevat wel diverse hindernissen. Deze Mini Survival is gratis en bedoelt als leuke kennismaking voor de kleinsten. Het gaat hierbij niet om snelheid maar om het spelplezier van het kind met de hond.

Uitreiking van prijzen om ongeveer 17.00 uur
We verwachten de laatste deelnemers rond 17.00 uur binnen. Daarna zullen we overgaan tot uitreiking van Elite medailles aan de (15) snelste dames, heren, jeugd en de (3) snelste groepen. Let op! Deze medailles dienen door de deelnemer zelf of door een clubgenoot bij de uitreiking in ontvangst genomen te worden en worden niet vóór de uitreiking uitgedeeld of nadien verstrekt.

Checklist

 • Hondenpaspoort
 • Tuigje, halsband, riem, heupgordel enzovoorts
 • Speeltje/beloning voor je hond (let op: niet morsen)
 • Gemakkelijk zittende kleding die nat en vies mag worden
  (Hard)loopschoenen die nat en vies mogen worden.
 • Vanwege de vele hobbels in het terrein zijn hoge schoenen een aanrader voor ongetrainde mensen.
 • Oude handdoek voor jezelf en je hond. Je kunt je afspuiten met een tuinslang
 • Schone kleren
 • Poepzakjes
 • Supporters en een goed humeur

Met alle vrijwilligers gaan we ons inzetten om er een mooie, spannende dag van te maken. We hopen dat jij en je hond veel plezier beleven aan Dogsurvival Zuid-Holland!